Geschiedenis

Geschiedenis

Peter van Muijen: Dubbelkwartet
In 1997 is Sotto Voce gestart als een dubbelkwartet. Peter van Muijen, zangpedagoog, was de initiator van het vocaal ensemble. Peter heeft op enthousiaste en vakbekwame wijze ruim elf jaar leiding gegeven aan Sotto Voce. In die periode heeft Vocaal Ensemble Sotto Voce tal van succesvolle concerten gegeven en deelgenomen en verschillende festivals.
Na een aantal jaren heeft Sotto Voce de formule van een dubbelkwartet losgelaten en is het koor uitgegroeid tot een kamerkoor van ruim 20 leden.

Tony klaasen
Nadat Tony Klaasen bij het jubileum-concert ter gelegenheid van het tienjarig bestaan als gast-dirigent fungeerde, heeft hij vanaf 2008 het dirigeren overgenomen van Peter van Muijen. Zijn deskundigheid en ervaring heeft Sotto Voce een nieuwe impuls gegeven. Dit resulteerde in de promotie tot de hoogste klasse van kamerkoren.

Herma Timmer
In februari 2013 is dat dirigentenstokje overgenomen door Herma Timmer. Zij was een meester in het vinden van prachtige muziek die niet veel werd gezongen. Onder haar leiding heeft het koor zich verder ontwikkeld op stemtechnisch gebied met als hoogtepunt het Shakespeareconcert in 2019 in samenwerking met enkele acteurs.
Vanwege Corona was Herma genoodzaakt om zich op andere dingen te richten.

Nadia Rutkovska
Vanwege Corona konden we maanden niet samen zingen. Daardoor zijn er flink wat leden afgehaakt. Het online zingen was maar een matige vervanging voor de repetities. Vanaf november 2021 zijn we met de groep die overgebleven is, met 2 nieuwe bassen en nieuwe dirigenten Nadia Rutkovska begonnen met het koor weer op te bouwen.


25 Jarig Jubileumconcert

In mei 2022 vieren we ons 25-jarig jubileum. Onder leiding van Nadia Rutkovska brengen we een afwisselend programma waarbij we o.a. koorwerken zingen uit de afgelopen 25 jaar aangevuld met nieuw werk.