Recente Concerten

Recente Concerten

Korenfestival De Watergeus

Korenfestival Brielle

Brielle? Ja waarom niet?

Brielle is een pittoresk vestingstadje te midden van de petrochemische industrie en in Brielle werd op 5 oktober voor de eerste keer een koorfestival gehouden. We zijn meestal present op het korenfestival in Tilburg en we gaan regelmatig naar Middelburg Volkoren. Het lukte ons om op 5 oktober met een redelijke bezetting naar Brielle te gaan, en het was ook een mooi moment in het jaar om ons weer eens aan een publiek te presenteren.

Het repertoire bestond uit een paar liederen, die we op het kerstconcert zingen, stukken uit het Spaans concert en stukken van het komende madrigalenconcert, kortom een heel gevarieerd programma. De koren hadden 2 maal 20 minuten de tijd om zich te presenteren. Ons eerste optreden was in een zeer mager bezette kerk: het grootste deel van het publiek leek te bestaan uit leden van het koor dat na ons optrad. Het tweede optreden was in het goed gevulde oude stadhuis. Het voorbereiden van zo’n optreden en het optreden zelf zorgen ervoor dat even de puntjes op de i worden gezet, en dat is niet verkeerd

Het niveau van de optredende koren was nogal wisselend, er waren nogal wat shanty-koren van de partij.

We kijken terug op een aardig optreden in een verrassend leuke plaats, en dan nog mooi weer ook! Wat wil een mens nog meer.

Tilburg in koor, juni 2018
Februari 2019
november 2017
maart 2016