Leden login
Geschiedenis van Vocaal Ensemble Sotto Voce
Peter van Muijen: Dubbelkwartet
In 1997 is Sotto Voce gestart als een dubbelkwartet. Peter van Muijen, zangpedagoog, was de initiator van het vocaal ensemble. Peter heeft op enthousiaste en vakbekwame wijze ruim elf jaar leiding gegeven aan Sotto Voce. In die periode heeft Vocaal Ensemble Sotto Voce tal van succesvolle concerten gegeven en deelgenomen en verschillende festivals.
Na een aantal jaren heeft Sotto Voce de formule van een dubbelkwartet losgelaten en is het koor uitgegroeid tot een kamerkoor van ruim 20 leden.

Tony klaasen en Herma Timmer
Nadat Tony Klaasen bij het jubileum-concert ter gelegenheid van het tienjarig bestaan als gast-dirigent fungeerde, heeft hij vanaf 2008 het dirigeren overgenomen van Peter van Muijen. Zijn deskundigheid en ervaring heeft Sotto Voce een nieuwe impuls gegeven. Dit resulteerde in de promotie tot de hoogste klasse van kamerkoren.
In februari 2013 is dat dirigentenstokje weer overgenomen door Herma Timmer.

In Memoriam Tony Klaasen
Van 2008 tot 2013 heeft Sotto Voce onder leiding gestaan van Tony Klaasen. Met zijn liefde voor muziek en enorm veel geduld heeft hij het ensemble op een hoger plan getild. Terwijl zijn lichaam aftakelde bleef hij toch betrokken en componeerde hij nog muziek voor het koor. Op 11 november 2015 is hij overleden. In zijn composities blijft hij bij Sotto Voce altijd in herinnering.

In Memoriam Jaap Kaasschieter
Samen met Agaath kwam je ons koor versterken. Je was niet alleen een goede tenor, je droeg veel meer bij aan ons ensemble. Je maakte geluidsopnames, je zette bladmuziek om in oefenfiles. Maar bovenal was je een bescheiden, rustige en lieve persoon. En die gaan we het meeste missen.

Jubileumconcert
Op 4 november 2017 Vierden we ons 20-jarig bestaan met een afwisselend programma waarbij we o.a. koorwerken zongen uit de afgelopen 20 jaar.


geschiedenis